Nieuwsbrief januari 2017

Honderd jaar Passendale - De Derde Slag om Ieper - 30-31/07/2017.

De herdenking van de Derde Slag bij Ieper, ook bekend als de Slag bij Passendale, zal plaats hebben op 30 & 31/07/2017

Alle leden van de Last Post Association worden uitgenodigd om de traditionele Last Postplechtigheid op 30/07/2017 te volgen op het grote scherm op de markt van Ieper. Omwille van veiligheidsmaatregelen, zal het publiek niet aanwezig kunnen zijn onder de Menenpoort. 

Daarna volgt een live event op de Ieperse Grote Markt met opvoeringen en uitzonderlijke projecties op de gevel van de iconische Lakenhalle.

Op 31 juli 2017, de eerste dag van de Derde Slag bij Ieper, wordt de focus dan verplaatst naar de 12.000 graven en 35.000 namen op het memoriaal van de vermisten op Tyne Cot Cemetery (CWGC) in Passendale/Zonnebeke.

Vooraf inschrijven voor deze plechtigheden is noodzakelijk. Alle leden van de Last Post Association worden uitgenodigd om dit te doen. Lees meer


Bezoek Premier Nieuw-Zeeland - 11/01/2017.

Op woensdag 11 januari 2017 woonde Z.E. Bill English, Eerste Minister van Nieuw-Zeeland, een speciale Last Postplechtigheid bij onder de Menenpoort in Ieper. De Eerste Minister bezocht eveneens Ploegsteert, Mesen en Passendale. Voorzitter Benoit Mottrie: "Dit bezoek benadrukt de zeer goede relaties tussen de Last Post Association, de Stad Ieper en de bevolking en de regering van Nieuw-Zeeland. We zullen het offer dat hun soldaten brachten tijdens de Eerste Wereldoorlog nooit vergeten."

Foto's.


Onze leden steunen ons.

   

De Last Post Association is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Het was de Last Post Association die in 1928 de Last Post ceremonie startte en die op vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor de organisatie van dit unieke eerbetoon, elke avond om 20.00 uur. Door (lifetime) lid te worden van de Last Post Association steunt u onze organisatie en helpt u de boodschap van dit dagelijks eerbetoon verder uit te dragen.

Bekijk onze filmpjes waarin deze leden uitleggen waarom zij de Last Post Association steunen. 

Wilt u ook lid worden en onze werking steunen?


Bestel uw Last Post pin(s).

Bestel nu online uw pin(s) van de Last Post Association. Onze pins worden wereldwijd gedragen door heel veel mensen die op deze manier hun steun betuigen voor de Last Post Assocation. Volg de instructies op onze website. Na ontvangst van uw bestelling en betaling wordt/worden de pin(s) naar uw thuisadres opgestuurd. 

Bestel uw pin(s).

U kunt ook de Last Post CD bestellen.


Dank aan Filip Top.

Recent nam Filip Top afscheid als klaroener van de Last Post Assocation. Filip was een van onze klaroeners van 2007 tot 2016. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het bezoek aan Australië in 2012 toen hij deel uitmaakte van de delegatie van de Last Post Association die Melbourne, Canberra en Sydney bezocht. 

Hartelijk dank Filip !


De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Post Plechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper.

 

  • Met steun van