Nieuwsbrief juni 2017

Gouverneur-Generaal Nieuw-Zeeland.

Op dinsdag 6 juni 2017 woonde Hare Excellentie Dame Patsy Reddy, Gouverneur-Generaal van Nieuw-Zeeland, de dagelijkse Last Postplechtigheid bij onder de Menenpoort in Ieper. Voorzitter Benoit Mottrie van de Last Post Association: "Het bezoek van de Gouverneur-Generaal benadrukt de sterke vriendschapsbanden tussen het Belgische volk en dat van Nieuw-Zeeland en de Last Post Association. Het bezoek van de Gouverneur-Generaal van Nieuw-Zeeland was voor ons een bijzondere eer."

Foto's van het bezoek kunt u terugvinden op onze Facebookpagina.


Honderd jaar Passendale - De Derde Slag om Ieper - 30&31/07/2017

De herdenking van de Derde Slag bij Ieper, ook bekend als de Slag bij Passendale, zal plaats vinden op 30 & 31/07/2017. 

Zondag 30/07/2017

Alle leden van de Last Post Association worden uitgenodigd om de traditionele Last Postplechtigheid op zondag 30/07/2017 te volgen op het grote scherm op de markt van Ieper. Registratie is echter noodzakelijk. Omwille van veiligheidsmaatregelen, zal het publiek niet aanwezig kunnen zijn onder de Menenpoort. 

Daarna volgt een live event op de Ieperse Grote Markt met opvoeringen en uitzonderlijke projecties op de gevel van de iconische Lakenhalle.

Maandag 31/07/2017

Op maandag 31 juli 2017, de eerste dag van de Derde Slag bij Ieper, wordt de focus dan verplaatst naar de 12.000 graven en 35.000 namen op Tyne Cot Cemetery in Passendale/Zonnebeke. Hiervoor kunt u niet meer inschrijven. 

De leden van de Last Post Association die willen aanwezig zijn op de dagelijkse Last Post in Ieper op maandag 31/07/2017 om 20.00 uur worden gevraagd om hun toegangsbewijzen voor de gereserveerde LPA-ledenruimte aan te vragen op info@lastpost.be (max. 2 toegangsbewijzen per lid). Wees er snel bij.


Tickets Concert The Great War Remembered - 11/11/2017

Op 11 november 2017 om 16.30 én om 19.30 uur organiseert de Last Post Association de 14e editie van het `Concert The Great War Remembered' in de Ieperse Sint-Maartenkathedraal. Dit concert wil bijdragen tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden maken dit concert uniek.

Vanaf heden zijn de tickets beschikbaar


Onze leden steunen ons.

   

De Last Post Association is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Het was de Last Post Association die in 1928 de Last Post ceremonie startte en die op vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor de organisatie van dit unieke eerbetoon, elke avond om 20.00 uur. Door (lifetime) lid te worden van de Last Post Association steunt u onze organisatie en helpt u de boodschap van dit dagelijks eerbetoon verder uit te dragen.

Bekijk onze filmpjes waarin deze leden uitleggen waarom zij de Last Post Association steunen. 

Wilt u ook lid worden en onze werking steunen?


NIEUW: DVD Concert 2015

De DVD van het concert The Great War Remembered op 11/11/2015 kan vanaf nu besteld worden. De DVD vertelt het verhaal van een Britse familie tijdens de Groote Oorlog. Het verhaal wordt ondersteund door een selectie van instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank. De combinatie met orginele WO1-beelden maakt deze DVD uniek.

Door het bestellen van de DVD steunt u de werking van de Last Post Association.

Bestel uw Last Post pin(s).

Bestel nu online uw pin(s) van de Last Post Association. Onze pins worden wereldwijd gedragen door heel veel mensen die op deze manier hun steun betuigen voor de Last Post Assocation. Volg de instructies op onze website. Na ontvangst van uw bestelling en betaling wordt/worden de pin(s) naar uw thuisadres opgestuurd. 

Bestel uw pin(s).

U kunt ook de Last Post CD bestellen.


90 jaar Menenpoort en 100 jaar CWGC - 24/07/2017.

Op maandag 24 juli 2017 zal om 11.00 uur een speciale ceremonie georganiseerd worden door de Commonwealth War Graves Commission. Deze ceremonie zal in het teken staan van de 90e verjaardag van de inhuldiging van de Menenpoort en de 100e verjaardag van de Commonwealth War Graves Commission.

Alle leden van de Last Post Association worden uitgenodigd om deze ceremonie bij te wonen. U moet vooraf niet reseveren. 


De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Post Plechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper.

 

  • Met steun van